Panurethral

  • Introduction
  • F.A.Q.
  • Results
Lichen sclerosus cause destructive scarring that can lead to urinary and sexual problems and a decrease of quality of life. Symptoms are pruritus and soreness, difficulty in retracting the foreskin and a poor urinary stream. Examination shows typical flat, atrophic, ivory to white colored papules that coalesce in plaques of varying sizes, commonly with a non-retractile prepuce and meatal stenosis.

ls-circoncisione1 ls-circoncisione2 ls-circoncisione3 ls-circoncisione4
1. Question: Is the surgical procedure fully covered by the National Health Care System?
Answer: Yes.


2. Question: What kind of anesthesia is used for this surgery?
Answer: General anesthesia with oro-tracheal or nasal tube.


3. Question: How many hours does the surgery take?
Answer: About 2 hours.


4. Question: there any risks concerning erection and urinary incontinence after the surgery?
Answer: No, there aren’t.


5. Question: How many days of hospital recovery are expected following the surgery?
Answer: In general, from 5 to 7 days.


6. Question: How long will I have to use a catheter after the surgery? Is it painful to use the catheter?
Answer: The catheter must stay in place for two or three weeks after the surgery. The catheter is well tolerated because of its small diameter.


7. Question: Are there any particular recommendations during convalescence?
Answer: During convalescence, the use antibiotics is suggested until the catheter is removed. It is also suggested that long car trips be avoided, as well as heavy labor, sexual activity and sports.


8. Question: When will I be able to resume working, sexual activity and sports?
Answer: All these activities can be gradually resumed after the removal of the catheter.


9. Question: Can I ride a bike or a motorcycle immediately after the surgery?
Answer: Yes.


10. Question: What kinds of foods and drinks should be avoided after the surgery?
Answer: Beer and sparkling wines should be avoided, as well as large quantities of chocolate, cocoa, nuts and shellfish.
Up-to-date to 12-31-2015

Summarizing Table